De stemming is gesloten, u kunt helaas niet meer stemmen.

Princenhage Groen

Breda

Breda

Stem hier

Aantal duimen: 74

Producten

De Vereniging Princenhage Groen! streeft een duurzaam beheer van ons park na. Perken die heringericht worden beplanten we met planten die goed zijn voor de biodiversiteit. Dus waar vogels in kunnen nestelen en bessen kunnen eten, die leefruimte scheppen voor kleine dieren als egels en waar bijen, vlinders en andere insecten goed gedijen. We willen ook dat het er kleurrijk en afwisselend uit ziet in alle seizoenen zodat de mensen in de buurt zich prettig voelen in hun wijk. Ook planten we niets wat op de lijst staat van planten waar mensen allergisch voor zijn of met giftige bessen waar kinderen ziek van zouden kunnen worden. Ons park is ook een belangrijke ontmoetingsplek voor de omwonenden. Er wordt veel gespeeld, gewandeld (met of zonder hond) en vertoefd op bankjes. Princenhage Groen probeert dat te stimuleren door gezellig en sociaal groen en een schoon park. Princenhage Groen! heeft het in 2015 voor elkaar gekregen dat er 700 m2 bollen geplant zijn (kleurrijk en goed voor de bijen). We dragen het belang van biodiversiteit uit te dragen door bij de 2 jaarlijkse snoeidag attenties

Bedrijf

Princenhage Groen is ontstaan in 2012 nadat de gemeente Breda door een bezuiniging een groot deel van de struiken in ons park wilde rooien. Ruim 90 mensen uit de buurt hebben zich daarop verenigd en hebben de gemeente toegezegd zelf het groen in het park te onderhouden (m.u.v. de bomen) en het zwerfvuil zelf op te ruimen. Zo konden we het groen behouden. we organiseren 2 snoeidagen per jaar: een in de lente en een in het najaar. Tussen die 2 dagen in wieden we op elke 1e zaterdag van de maand. Ieder najaar organiseren we een feestlunch voor de buurt. Ook is er een "lief en leedpot" waardoor we met attenties met onze buurtgenoten kunnen meeleven.

We beschouwen de Duurzame Pluim als een compliment voor ons werk. We vinden het fijn om erkenning te krijgen voor onze betrokkenheid bij elkaar, ons buurtpark en ons streven naar biodiversiteit.

Contact

princenhagegroen@gmail.com

princenhagegroen.jouwweb.nl/

Facebook