De stemming is gesloten, u kunt helaas niet meer stemmen.

Markland college

Moerdijk

Moerdijk

Stem hier

Aantal duimen: 117

Producten

We besteden extra aandacht aan het belang van duurzaamheid voor People, Planet en Profit. Op harmonieuze wijze deze drie P’s met elkaar combineren: daaraan wordt elke dag gewerkt. Duurzaamheid zit verankerd in verschillende methoden en staat bij diverse activiteiten centraal.

Sinds een aantal jaren is gewerkt aan het Zevenstappenplan van Eco-Schools. Onze school richt zich in dit kader momenteel vooral op het gescheiden inzamelen en afvoeren van afval en het besparen van energie.
In juni 2016 voldeden we aan de laatste stap en kregen de Groene Vlag van Eco-Schools, het belangrijkste keurmerk en internationaal erkend door de Verenigde Naties.

De reactie van Eco-Schools: "Op basis van de audit hebben wij besloten om het Markland College in Zevenbergen de Groene Vlag van Eco-Schools toe te kennen. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Complimenten voor de mooie dingen die jullie doen. Het bedrijfje van Nick, de Energiemarkt, de mooie Ecocode en heel bijzonder het onderzoek dat jullie bij medewerkers en leerlingen hebben gedaan, zijn enkele voorbeelden die indruk op ons hebben gemaakt. Dit belooft veel goeds over hetgeen jullie de leerlingen meegeven over duurzaamheid. Als koploper in duurzaamheid hebben jullie de Groene Vlag verdiend!"

Bedrijf

Het Markland College Zevenbergen is een school voor voortgezet onderwijs voor mavo, havo en vwo. De leerling inspireren tot, en begeleiden bij, het actieve gebruik van zijn/haar
leervermogens en talenten. Dat is ons doel.
Ons leerproces gaat uit van de visie Triple O: Onderzoekend, Ontwerpend en Ondernemend leren.

We besteden extra aandacht aan het belang van duurzaamheid voor People, Planet en Profit en we zijn blij dat ook andere organisaties dit zien. Waardering van Ecoschool met een Groene Vlag maar ook de waardering vanuit de gemeente Moerdijk met onze tweede Duurzame Duim is voor ons en de leerlingen zeer waardevol. Deze waardering maakt het nog mooier om bij het Markland College Zevenbergen te werken aan duurzaamheid, elke dag!

Contact

Markland College
Vaandelweg 4
4761 BC Zevenbergen

zevenbergen.markland.nl