De stemming is gesloten, u kunt helaas niet meer stemmen.

De Klokkebei

Breda

Breda

Stem hier

Aantal duimen: 289

Producten

Onze basisschool de Klokkebei heeft in samenwerking met de Ulvenhoutse Energiecooperatie Anneville het project ' Zon op de Klokkebei' gerealiseerd.

Hiermee zetten we met de plaatsing van zonnepanelen een stap in het opwekken van onze eigen lokale energie, maar creëren we door het ontwikkelen van een lesprogramma ook impact door de educatie van onze kinderen.

Door de plaatsing van een monitor in de hal van de basisschool kunnen de leerlingen dagelijks zien hoeveel energie er door de panelen wordt opgewekt. De financiële besparing die de zonnepanelen opleveren, zal jaarlijks worden geïnvesteerd in een duurzaam initiatief op school of in het plaatsen van extra zonnepanelen.

Bedrijf

Door het project zullen we jaarlijks alle leerlingen door middel van een lesprogramma bewust maken van de kansen van duurzame energie door er daadwerkelijk zelf mee aan de slag te gaan. Dit sluit volledig aan waar wij als basisschool voor staan: een duurzame toekomst!

Natuurlijk is de duurzame duim een 'erkenning' voor de weg die wij zijn ingeslagen, maar nu begint het pas. De komende jaren willen we alle leerlingen daadwerkelijk kennis laten maken met de kansen van duurzame energie.

Contact

Openbare Basisschool De Klokkebei
Sterstraat 1
4851 BG Ulvenhout
tel.: 076-5640242 infoklokkebei@markantonderwijs.nl

Meer info over de Energiecorporatie waar we mee samenwerken:
www.facebook.com/ecanneville/
www.ec-anneville.nl

www.deklokkebei.nl

Facebook