De stemming is gesloten, u kunt helaas niet meer stemmen.

Vergroot de Hoop

Zundert

Zundert

Stem hier

Aantal duimen: 30

Producten

Inzamelen Taxussnoeisel binnen gemeente Zundert

Je taxushaag bevat baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van taxus.

Taxus baccata komt helaas niet overal in de wereld voor, maar gelukkig wel veel in Nederland. Daarom is het snoeisel van je taxushaag ook zo waardevol.

Het is enkel taxus baccata die bruikbaar is. Andere soorten taxus bevatten geen baccatine, de basisgrondstof van kankerbestrijdende geneesmiddelen.

Bedrijf

Binnen gemeente Zundert zijn we heel blij dat er twee Hoveniers zijn die zich inzetten als Vergroot de Hoop inzamelpunt.

Beide Hoveniers houden het taxussnoeisel tijdens hun eigen werkzaamheden apart en leveren het in als grondstof voor een medicijn. Maar ze bieden ook inwoners van Zundert deze mogelijkheid door bij hun op het terrein hun tuinsnoeisel van de taxushaag in te leveren. Dat is heel duurzaam omdat zo een belangrijke grondstof niet als afval wordt afgevoerd. En we natuurlijk samen de Hoop kunnen vergroten

Contact

Erica Hoveniers Bv
s b.v.Grote Heistraat 1e
4884 JA Wernhout

Hoveniersbedrijf Stef
Oekelsestraat 6b
4891 PG Rijsbergen

info@vergrootdehoop.nl

www.vergrootdehoop.nl